Samsung обмисля да работи с Google за подобряването на Bixby

Samsung представи своя виртуален асистент, Bixby, с пускането на Galaxy S8 през 2017г. като си има и специален хардуерен бутон на устройствата. Понастоящем способностите на Bixby не съответстват на Google Assistant, но президентът на Samsung за дигитална електроника, Ким Хюн-сук, вижда потенциално партньорство между двете компании.

На пресконференцията IFA 2018, която се провежда в момента в Берлин, изпълнителният директор на Samsung заяви, че вижда много форми на сътрудничество, които могат да бъдат от полза и на двете компании. Чрез интеграцията на Bixby, някои услуги на Google могат да бъдат достъпни за повече потребители. Докато повечето компании правят само смартфони и колонки, Samsung прави всичко – от принтери до климатици. Би било доста лесно, ако всяко ваше устройство във къща ви е Samsung. Компанията разполага и с интелигентни хладилници, така че може да се предположи, че ще искат и всички домашни уреди под управлението на Bixby. И така Samsung иска да предложи част на Google.

Google е един от лидерите в областта на изкуствената интелигентност и машинно обучение, а Samsung се надява да сключи сделка, която ще му позволи да използва богатството на Google. Определено има полза от партньорството помежду им, но не е ясно дали Google ще има желание да работи с директен конкурент в областта на виртуалните асистенти.

Back to Top
КОЛИЧКА
КОЛИЧКАТА Е ПРАЗНА
ПРОДЪЛЖЕТЕ ДА ПАЗАРУВАТЕ