iPhone XR е факт: LCD дисплей, Face ID и много цветове

Apple представи новите смартфони iPhone XS, XS Max и iPhone XR. От трите, iPhone XR е най-достъпния модел. Ще се предлага в разнообразни свежи цветове. iPhone XR изглежда като XSFace ID, навигация и тн, но за разлика от него, XR разполага само с една камера на гърба и екранът е LCD.

 

Дизайн

Дизайнът е идентичен с iPhone XS. Отпред и отзад е от стъклени панели, които се държат от алуминиева рамка. iPhone XR ще се предлага в 6 цвята: бял, черен, син, коралов, жълт и червен. От както беше представен iPhone 5c, не е имало iPhone с толкова голяма цветова гама.

Най-модерният LCD екран, поставен на смартфон

Дисплеят е 6.1 инча с 828 х 1792 резолюция. За съжаление, тук не е добавен 3D Touch, но вместо това има haptic touch – успявате да стартирате камерата и фенерчето от заключения екран. iPhone XR има Face ID и True Depth камера и те работят точно както на другите iPhones. Това означава, че няма да има home бутон, като на X. Телефонът ще работи със същия чипсет Apple A12 Bionic.

Единична задна камера, но с Portrait Mode

На гърба има една 12-мегапикселова камера с по-голям сензор. Големият елемент тук е, че Apple е активирал режима Портрет“ с brokeh effect, въпреки че разполага само с една камера. Това означава, че ще можете да се наслаждавате на фантастични портретни изображения със замъглени фонове. Потребителите ще могат да контролират този ефект от галерията. По отношение на батерията, Apple обеща 1 час и половина повече от iPhone 8 Plus. В официалните си технически спецификации, компанията определи, че може да се използва интернет до 15 часа и да се възпроизвеждат видеа до 16 часа.

iPhone XR цена и дата на пускане

Цените за iPhone XR започват от $750 за 64GB; $800 за 128GB и $900 за 256GB. Датата на пускане е малко по-късно от тази на XS и XS Max. Предварителните поръчки ще започнат от 19 октомври и ще бъде наличен на пазара от 26 октомври.

Back to Top
КОЛИЧКА
КОЛИЧКАТА Е ПРАЗНА
ПРОДЪЛЖЕТЕ ДА ПАЗАРУВАТЕ